woensdag 8 april 2009

Watervallen en zwembad in Iguazu

Dag 159, 160 en 161, 6, 7 en 8 april – Puerto Iguazu

Een zwembad, een bar bij dat zwembad, ligstoelen, heerlijk en goedkoop eten, palmbomen, heet weer. Ja, we hebben het slecht getroffen in het beste hostel van Argentinië, wellicht het beste van heel Zuid Amerika. Hostels zijn voor backpackers, die het meestal moeten doen met veel minder. Maar hier, in Puerto Iguazu weten ze precies wat wij, zielige backpackertjes, nodig hebben. Na 18 uur bussen vanuit Buenos Aires, duiken we zo het water is. Yes! Maar zo stom, we hebben máár twee nachten geboekt en het is paasvakantie en meer nachten is niet mogelijk. Hoe we ook smeken, het hostel is echt vol. Dus genieten we er maar zo veel mogelijk van...

Puerto Iguazu ligt op de grens met Brazilie. Aan de andere kant van de rivier ligt het plaatsje Foz de Iguazu. Juist, de Braziliaanse versie. Ze delen een geweldig mooi natuurverschijnsel, de watervallen van Iguazu. Met een enorme snelheid valt hier het water zo'n 80 meter naar beneden. We gaan er samen heen met Niels Andersen, een Deen die we al in in Buenos Aires hebben ontmoet. Ondanks de enorme klamme hitte (Edwin moet weer helemaal acclimatiseren, ik ben reuzeblij met deze warmte) lopen we de hele dag rond in dit National Park, van waterval naar waterval. Je kunt met een boot een soort wildwatertour tot bijna onder de waterval maken, maar dan word je zo drijfnat dat we er alle drie vanaf zien. We zijn al kleddernat van het zweten. Hoe mooi het alles was, zie je wel op de foto's, maar het is lastig vast te leggen hoe diep de waterval valt en met hoe veel wild geraas dat gepaard gaat.

's Avonds is er een feestje in het hostel dat Edwin nog lang zal heugen, omdat hij twee paar schuddende en trillende billen van de sambadanseres in zijn gezicht geduwd krijgt. Je had die enorme grijns op zijn gezicht moeten zien. Als een kind zo blij. Ineens kan hij niet wachten om naar Brazilië te gaan hahaha. De volgende dag doen we NIETS. Okay, af en toe een duik in het zwembad, maar verder helemaal niets. Helaas kunnen we geen feestje bouwen, omdat om 21:30 onze bus vertrekt naar Curitiba in Brazilie.

1 opmerking:

buuf zei

He Edwin wat rot voor je!!!!
Weer 'even' bijgelezen (als je een maandje mist ben je zo gauw een uur aan t lezen) Maar het blijft boeien.
Hier weinig boeiends, straatje is rustig, weertje is lekker, bloesems aan de bomen en het gezapige leventje kabbelt verder.
Maarrrrrrr, wij zijn wel naar Metallica geweest twee weken terug. Slecht geluid helaas maar erg vette show. Dat dan weer wel.....