maandag 6 juli 2009

250 dagen evaluatie

Evaluatie 250 dagen, 6 juli 2009 vanuit Kota Kinabalu

Tja, wat nu weer te schrijven. Dat we nog steeds lekker aan het reizen zijn? Dat zeker. Afgelopen 50 dagen stonden in het teken van grote wisselingen; van temperatuur, mensen en natuurlijk de grond waar we op gestaan hebben. Het bijzondere is dat in onze laatste drie landen op drie verschillende continenten de Hollanders duidelijk aanwezig zijn geweest in de geschiedenis. Van veroveringen op de Portugezen in Brazilië naar Afrikaners in Zuid Afrika en tot slot de overblijfselen van de specerijenhandel in Maleise. Toeval?

Het is raar om nu, op dag 250, op het laatste continent te zijn die op onze planning staat. Het geeft je het idee al weer bijna naar huis te moeten, terwijl we pas net over de helft zijn als je de dagen telt. De landen in Azië zijn ook zoveel kleiner dan bijvoorbeeld Brazilië. De afstanden die we zullen reizen zullen dus sterk afnemen, al zullen we er wel rekening mee moeten houden dat de wegen hier een stuk minder zullen zijn.

Een korte evaluatie dit keer, als het al een evaluatie te noemen is. Maar na onze opsomming van hoogtepunten en dieptepunten van Midden- en Zuid Amerika zijn we een beetje uitgepend. Zuid Afrika was een mooie tussenstop, maar veel te kort. We gaan dus zeker nog een keer terug om meer van zuidelijk Afrika te zien. We gaan nu eerst lekker het Azië avontuur induiken en zien wel wat dat met ons doet ;-)
Oh ja, en voor degene die denken: “Op de helft??? Ze komen toch in november terug?” Eh, we proberen het nog wat langer vol te houden en pas in februari/maart 2010 terug te zijn...Als we nou heel zuinig aan doen in Azië, moet dat wel lukken. Klik dus nog maar eens lekker vaak op onze advertenties!

Liefs,

Mascha en Edwin

1 opmerking:

Ans zei

Zo wat een mooi getal 250 dagen al aan het rond reizen, super hoor.
Hoop voor jullie dat je lekker nog kan genieten tot 2010, ......

liefs van Ansie