zaterdag 29 november 2008

Antiqua = gitaren

Dag 30 - Antiqua

Lekker luilakken op San Pedro ben je snel vergeten als je met 13 man in een mini-busje wordt gepropt. NEEEE, niet weer! Het is toch een soort van naïviteit die ons doet geloven dat we alleen maar met eerste klas busjes van stad A naar B gaan. Gelukkig voor ons reed de chauffeur niet al te snel, jammer voor jullie, want dit keer dus geen sappig verhaal.
Vandaag verplaatsten we ons naar Antigua, min of meer een tussenstop naar Guatemala Stad waar we morgen naartoe gaan. Antigua staat bekend om de coole sfeer en omdat het mooi gelegen is tussen drie vulkanen waarvan een nog actief is. Er zijn hier behoorlijke heftige aardbevingen geweest die ervoor gezorgd hebben dat veel oude koloniale gebouwen (vooral kerken) zijn vervallen in ruines. Het maakt de sfeer van Antigua heel sprookjesachtig en later die avond blijkt dat ze nog wel degelijk een doel hebben.

Als we wat geld gaan pinnen lopen we niet veel later langs een gitaarwinkel waar ze zowaar hét merk van Edwin hebben. Akoestische gitaren van het merk Taylor. En omdat ‘sommige’ lezers zich in kunnen leven in deze materie: de prijzen zijn nagenoeg hetzelfde als in Nederland! Gert-Jan, je hoeft geen pakket van TNT Global te verwachten ;-) Wel fijn om weer even over gitaren te kunnen kletsen en de grote broer vast te kunnen houden van de reisgitaar die nu mee is. Zo blij als een kind is Edwin de rest van de avond!

Op het centrale plein zijn, speciaal voor de toeristen, allerlei optredens. Oude vrouwtjes die een dansje doen, mensen die een liedje zingen en drie mannen op gitaar die volksliedjes zingen. We lopen wat door de straten en zien overal opgedirkte mensen lopen in gala kleding. Het is voor een feest van een heel belangrijk iemand (Mascha vraagt dat soort dingen altijd na aan de eerste de beste voorbijganger). Een erg raar gezicht tussen de lokale bevolking waarbij de vrouwen de traditionele kleding nog dragen. Dit stadje heeft vele gezichten en we kijken echt letterlijk onze ogen uit. Als we toch wel honger beginnen te krijgen lopen we richting het hostel en zien daar bij een ruïne een optreden van drie dames op gitaar. Wat een geweldige entourage heb je hier als artiest met al die oude gebouwen. Prachtig! Edwin ziet het al helemaal voor zich hier met LEAVE!

Morgen naar Guatemala Stad voor een date met Luis Moreiro. Spannend!

1 opmerking:

Anoniem zei

GEEN pakketje van TNT?
Aha.... Jullie zijn nog niet zo lang op pad. Ik ben geduldig. Het gaat vast nog een keer echt kriebelen en dan wordt er gewoon aangebeld in Delft met de vraag of ik een handtekening wil zetten voor een pakketje van 1,5m x 0,5m x 0,3m. En dat doe ik dan ;-). Zal een googlen waar op jullie reis ik extra alert op de postbode moet zijn.

Ik ga nu lekker werken. In mijn overdeluxe golf rijd ik van A naar B.
Nee wij zouden geen dagje willen ruilen, ofzo... ;-(