maandag 10 november 2008

Mojitos en golfkarretjes op Isla de Holbox

Dag 8-11

Dat we goed zijn aangekomen in Holbox blijkt wel uit de jaloersmakende foto’s die we hebben geplaatst. En zoals het er uit ziet, zo was het ook. Het strand was echt wit, de zee echt blauw, de palmen echt groot en groen en de hangmat hing precies zoals een hangmat hoort te hangen.
Het was de perfecte plek voor onze zogenaamde honeymoon, de viering van ons 10 jarig jubileum. We hebben het gevierd in een restaurant, waar we geheel tegen de dagbudgetregels in (foei foei foei) ook een voorgerecht hebben genomen en Edwin warempel twee (2!) biertjes. Ja, als je het doet, moet je het goed doen! Het is niet elke dag dat je viert dat je het al 10 jaar met elkaar weet uit te houden….

In deze tijd van het jaar is er niet veel te beleven in Holbox behalve zonnen en zwemmen en eten. Tussen mei en september is het ‘showtime’, want dan zwemmen er zo’n 200 witte walvishaaien van zo’n 9 meter lang een tijdje rond. En dat trekt heel veel toeristen aan. Maar helaas, geen haaien nu, dus rust…wat rot nou. Voor ons betekent dat dat we ons verplaatsen van onze hangmat, naar de strandstoel en van de zee en naar het happy hour voor mojitos. Eén dag zijn we ‘actief’ geweest: we hebben een carrito de golf (golfkarretje) gehuurd en hebben in twee uur tijd - en die dingen rijden echt langzaam- het hele eiland gezien. Wat een inspanning, snel weer terug naar de hangmat!

Het leukste aan Isla de Holbox zijn de wegen die overal bestaan uit wit zand. Auto’s zijn er nauwelijks. Ik heb er maar vijf gezien ofzo. De bevolking verplaatst zich enkel en alleen in die grappige golfkarretjes. Het ziet er op het eerste oog wat suffig uit, maar in de praktijk zijn ze superhandig. Door de stevige rupsbandjes cross je zo het strand op en bovendien mag je die dingen overal parkeren. Een aanrader!
Ja, meer valt er echt niet te zeggen over dit prachtige eiland. Ga er ook heen, zou ik zeggen.

1 opmerking:

arie en joke zei

Hoi Edwin,
20 november en dan 34 jaar worden in een vreemd land en een ander werelddeel.
Van harte gefeliciteerd,
Joke en Arie