donderdag 11 december 2008

Lekker logeren in Honduras

Dag 37 t/m 42 - 6 december t/m 11 december 2008 - San Pedro Sula, Honduras

We hebben niet veel geschreven de laatste dagen. Sterker nog, ik schrijf dit vanuit Nicaragua wat min of meer al aangeeft dat dit stuk over ons verblijf in Honduras gaat. Ook hier hadden we een ontmoeting, dit keer met André, een ex van Mascha uit Oudewater. Dat het voor mij vreemd was hem te ontmoeten laat zich wel raden, maar ook Mascha en André vonden het heel raar elkaar weer te zien na bijna 15 jaar.
André woont met zijn Hondureese vrouw Bertha en dochter Monique (11) in San Pedro Sula, de tweede stad van Honduras. San Pedro Sula is bekend om haar misdaad en heeft wel als bijnaam de Aids hoofdstad van Centraal Amerika. Tenminste, dat vertelt de Lonely Planet ons. Nou moet ik wel bekennen dat de stad niet snel een toeristenmagneet wordt, maar als je alles serieus neemt wat in de LP staat, dan durf je bijna nergens meer naartoe in Centraal Amerika. San Pedro Sula is dus niet echt een stad gericht op toerisme, er zijn wel hostels, maar dat is voor ons niet nodig. We konden bij André logeren! Een eigen kamer en eigen badkamer. LUXE! Tenminste, dat was tot André lachend zei dat er alleen een koude douche was in zijn huis. WAT???? Volgens hem waren we daar nu vast wel aan gewend. Mmmmmm.

Jullie denken dat we veel alcohol drinken, dat valt reuze mee, maar de eerste avond haalden we wel even een lekker koud kratje bier om alle oude(water) herinneringen wat makkelijker op te halen. Dat slaapt in ieder geval goed en de volgende dag hebben we lekker rustig aan gedaan. Het was zo bloedverziekend heet dat ademen alleen al bijna teveel was. We zijn even naar het centrum gelopen, hebben een museum bezocht en een onderbroek voor mij gekocht. Ik vond dat vrouwenondergoed toch niet zo heel goed zitten, maar dat leg ik ooit nog wel eens uit ;-) Het museum was overigens heel erg goed, het had overal kaartjes staan met veel achtergrond informatie over de Maya’s; hun taal en ook hun bloederige rituelen.

De volgende dag hebben we een nachtje elders gelogeerd, we zijn met de kippenbus naar Lago Yojoa gegaan, met een K!#Tbootje naar het meer geroeid en hebben een 43 meter hoge waterval bezocht. Het hostel werd gerund door een Amerikaan die er gelijk zijn eigen brouwerij heeft gestart, D&D Brewery. (http://www.dd-brewery.com/). Het bier zou het beste bier van Honduras zijn, maar als fervent bierproever vond ik het toch echt niet te zuipen. Tip: “Laat het fruit vooral in de cocktails en ga daar niet je bier mee verstieren.” We ontmoeten daar ook nog een Nederlands stel wat nu ook aan het wereldreizen is in afwachting van hun visa voor Australië waar ze zich willen vestigen. Een heftig plan en leuke mensen, net als anderen zullen we die vast nog wel tegenkomen onderweg, maar in ieder geval weer een adres in Australië hahaha.

De volgende dag pikte André ons in de namiddag weer op bij het grote busstation en gingen we gelijk kijken voor bustickets naar Nicaragua. Resultaat: enige optie is om 5 uur in de ochtend vertrekken om 12 uur in de bus te zitten, iets waar we denk nooit aan gaan wennen. Maar we willen in één keer een flinke ruk maken, aangezien op 5 januari ons vliegtuig vanuit Panama naar Ecuador gaat. Dus busticket geboekt. Bij André thuis leert Mascha hem nog even de fijne kneepjes van Hyves en gaan we nog naar een mall. Ja, het is hier erg Amerikaans met alle fastfoodketen die je daar ook hebt, Wendy´s, Dunkin Donuts, Applebees, Subway. Het lijkt wel of er geen gewone restaurants zijn!

André, Bertha en Monique, bedankt voor de geweldig tijd bij jullie in S.P.S! Op naar Nicaragua!

3 opmerkingen:

Unknown zei

ola,hier de leuke mensen van D&D
leuke site,veel info.
Hoe was de 12 uurige bus naar managua (hell on earth natuurlijk)
Gelukkig zit je in een eerste class bus,alles beter dan de chickenbus.
Veel plezier in nigaragua en als we iets niet moeten missen dan horen we het wel.

See you downunder (adres volgt nog,kan ff duren)
greetz joe and sandra

Unknown zei

Tis elke weer leuk om even een stukkie te lezen, zeker ook omdat we tot nu toe bij dezelfde dingen hebben gezien, twas net of ik er zelf weer rond liep. Ik zie af en toe ook foto's langskomen, die ikzelf nog moet inplakken volgens mij:)

Hier gaat alles gewoon zn gangetje, tijd vliegt voorbij, de ene feest na de andere, veel drinken en eten en dat gaat ook nog wel even door.

zaterdag geviert dat mn ouders 40-jaar waren getrouwd, ik had ze verrast met een mini optreden van bob en gert-jan

Jullie veel plezier en ik lees t wel weer,

groeten en een dikke knuffel voor allebij,
Lock

Anoniem zei

Stiekum blij dat ik door t 'weinige' schrijven weer bij ben nu ;-) Wel grappig hoor die ex met z'n gezin en wat zijn jullie groot vergeleken met hun! Je kan m hebben Ed hihi, maar erg aardig dat jullie mochten slapen daar (koud douchen went nooit is mijn mening, ook niet in sub-tropische temperaturen in een national park in Borneo ;-)

X