dinsdag 23 december 2008

Rare badgasten

Dag 51 t/m 53: 21 t/m 23 december 2008 - Bahia Samara en Jáco

Voor het eerst liften

Zeven kilometer van Samara ligt een ander strandje, Carillo. We zijn gewaarschuwd voor de sterke stroming daar van de zee en we verwachten er hoge golven. We moeten eens op houden hoge verwachtingen te hebben hahah. We besluiten niet te wachten op de bus naar Carillo, maar het duimpje op te steken.

Binnen 5 minuten stopt er een jeep met daarin twee, waarschijnlijk Amerikaanse, losgeslagen kids. Zij lijkt onder invloed van partydrugs en hij mist zijn linkerarm én heeft rechts een armprothese en zegt erop uit te zijn alles te vernietigen op zijn weg. We worden uitgenodigd mee te rijden met de waarschuwing dat ze achtervolgd worden door de politie dus het kan een ruige rit worden. Kijk, daar zeggen we geen nee tegen. We liegen hier trouwens geen woord over, het was echt heeeel vaag allemaal. We rijden een eind met ze mee en Mascha en ik zijn eigenlijk met stomheid geslagen over hun vage gedrag en nog vreemder opmerkingen. Maar ze zetten ons veilig af bij het strandje en ons volgende 'avontuur' kan beginnen.

Mmmm.. toch maar een taxi

Er zijn geen hoge golven. Wel staan er wat auto's geparkeerd met families die aan het picknicken zijn. Een soort strandeditie van het Zuiderpark op een zonnige dag. Geen restaurantjes of barretjes. Met andere woorden, het is wat saai hier. Staan we dan weer, lekker strakke actie. Uiteraard weer op het heetst van de dag bij een strand waar geen zak aan is zonder duidelijk plan. We besluiten weer terug te gaan liften maar de gemiddelde Tico zit blijkbaar niet te wachten op twee zwetende toeristen. Het wordt uiteindelijk een betaalde rit, niet in een taxi maar wel degelijk tegen hetzelfde tarief.

Ander plan, kerst in Panama

In Samara hebben we het na twee dagen in de zon wel gezien en we besluiten naar een ander stuk kust te gaan, Jáco. We worden gewaarschuwd door een oud mannetje dat Jáco heel erg duur is, dat is het ook. Ook lopen er iets te veel prostituees rond en is het allemaal wel heel erg volgebouwd hier met enorme hotelcomplexen. Zonde. Geen Kerst hier dus. Morgen gaan we via de hoofdstad San José in één ruk door naar David, in Panama. Er was nog plek in de bus óf voor morgen óf pas weer over 5 dagen. Morgen dan graag. Costa Rica, we zijn er veel te kort geweest, maar we hebben nu alle tijd voor Panama!

Geen opmerkingen: