maandag 18 mei 2009

35 in Paradise

Dag 197 tm 201, 14 tm 18 mei 2009, Ilhéus (Olivença)

Elke dag checkten we vanuit Lencois de weersvoorspellingen voor de kust. Het ziet er daar bar en boos uit; onweersbuien, zwaar bewolkt. Enige positieve is de temperatuur van gemiddeld 30 graden. Maar ja, we zijn niet naar het noorden van Brazilië gevlogen om alleen maar in Lencois te zijn. Dus we nemen de gok en reizen terug naar de kust. En we nemen nog een gok. Wij gokken dat we in één dag van Lencois naar Ilheus kunnen reizen. Goed gegokt, maar het werd wel een hele lange reis. 16 uur (!!!) later en helemaal geradbraakt van buswisselingen, wachten, onbegrijpelijk Portugees en urenlang 'on the road' worden we door een taxichauffeur afgezet bij Fazenda Tororomba. Ik hoor alleen wat krekels tsjirpen, maar voor de rest is het doodstil. Is er wel iemand? Is het wel open? De taxichauffeur toetert een paar keer en dan komt er een man in zijn boxershort uit een hutje gekropen. Ja, hij had ons wel verwacht, maar het werd al laat, dus was 'ie maar gaan slapen. Dat is ook het eerste wat wij doen. Morgen in daglicht zien we wel waar we nú weer terecht zijn gekomen.

In een plaatje. We zijn in een plaatje terecht gekomen. ZON, palmbomen, rust en ruimte. Rust vooral omdat we de enige gasten zijn. Het voelt een beetje alsof we van adel zijn en ons eigen personeel hebben op ons landgoed. Het strand is 5 minuten lopen en ook daar zijn we de enigen. De golven zijn heerlijk groot, het strand is wit en uit de palmbomen vist Edwin kokosnoten die we ter plekke opeten. Life can be so simple!

En dan breekt de dag aan dat ik er echt aan moet geloven, of ik nu wil of niet. Ik word 35 jaar. Mijn god, wat oud! En mijn god, wat een relekste plek om je verjaardag te vieren. We gaan naar het dorpje Ilheus (we krijgen een lift van de eigenaar van het hostel) en in plaats van een groot stuk taart nemen we een grote ijs! En ik mag in de havaianasshop nieuwe havaianas uitzoeken. Joy!!! In de bus terug naar Olivenca zijn Edwin en ik de enige mensen die niet schreeuwen maar nog gewoon praten. Als ik de Brazilianen mag typeren; kletskousen, 24/7. Altijd, overal en erg luid! In ons hostel zijn inmiddels 15 exchange studenten (Duitsers, Denen, Canadezen en Amerikanen van gemiddeld 17 jaar) gearriveerd die luidkeels Happy Birthday voor me zingen, Een beetje melancholisch bedenk ik me dat ik ook ooit een exchange student was. Vroegah toen ik ook jong was...:-(

We gaan uit eten, drinken één of twee (of was het toch drie, hik) caipirinhas en in het internetcafé lees ik mijn verjaardagskrabbels. Het lukt zelfs nog om te skypen met zussie en Lock en Janneke. Ook gaan we nog langs de ijssalon waar je zelf uit de bakken mag scheppen en je bekertje ijs op de weegschaal zet. Jammie, kilo ijs vreten, kan het nog beter. Het was misschien dan geen wild feest, maar wel een superontspannen dagje. Enne, op mijn leeftijd moet je ook een beetje rustig aan gaan doen hahaahahh. De rest van onze tijd in Olivença bestaat uit bezoekjes aan het strand, zwemmen, kokosnoten openhakken en.. ja, eigenlijk niets....

5 opmerkingen:

Claudia zei

Hey Mascha en Edwin,

ZO te zien en te lezen heb je een erg leuke verjaardag gehad, en wat een gave slippers !!!

Ik hoop dat alles goed gaat met jullie en dat jullie heerlijk aanhet genieten zijn van alles, maar dat zal vast wel !!!

Ach hier gaat het leven ook gewoon door, ben heerlijk aan het werk en af toe ga ik ff liggen op mijn strechter, wat een leven, hahahaha.

Ik hoop jullie snel weer een sop skype te spreken en anders misschien wel via mail of hyves.

Dikke kus

Liefs Claudia

arie en joke zei

Dag lieve kinderen,
Leuk dat het na een klein dipje van Edwin weer goed gaat. Wij hebben ook zo'n soort ervaring gehad na 3 dagen Madrid. Helemaal vol van geest en geen mogelijkheid meer om er nog wat bij te stoppen. Dan moet je echt even de tijd nemen om je harde schijf weer op orde te krijgen.
Wij gaan weer richting Nederland en hopen voor de Pinkster weer in Haastrecht te zijn.
Jullie nog heel veel fijne en mooie momenten.
Dikke kus
Pappie en Mammie

Yvette en Erwin zei

Bom dia Mascha en Edwin,

Hier een berichtje uit het verre Carambeí, hahaha. Een jaartje meer? Waar maar je je druk om als je heerlijk relaxd ijs kunt eten. En die kilo's? Meid er zijn ergere dingen in het leven. Jullie genieten volop van het leven, prachtig toch. En misschien worden we op een dag wel "buren" mochten jullie in Brazilië jullie stekje vinden. Ik ben elke keer weer blij en gelukkig om telezen dat jullie het goed hadden biuj ons en dat het tot ontspanning heeft geleid. Alles ziet er goed uit. Het land is verder bewerkt Edwin en het gras is gezaaid. En de melkstal, bijna klaar. Bedankt.
Veel liefs van Erwin, Yvette, Amy, Erwin en Suzanne

Ans zei

Echt super leuk en geweldig dat het daar zo genieten was op je verjaaringsdag..of heb je er meer wijsheid bijgekregen.

O goed dat je haviana's hebt kunnen uitzoeken...zo te zien op de foto werd het moeilijk om een keuze te maken of viel het mee...

Dikke knuffels van Ansie...

Familie Danenberg zei

Jij oud?! Tssss, moet je mijn leeftijd horen! Ja denk je nou echt dat ik dat ga zeggen? Meid je bent blakend en jong en weet ik het allemaal. Ik loop hier bijna met een stok en een leesbril! Vrolijkt dit je een beetje op? Gefeliciteerd en nog heel veel vrolijke, gezonde en gelukkige jaren!

Liefs,
Yoka