Ik leer en ervaar veel tijdens de reis. En soms moet je die kennis delen, ja, zelfs óverdragen! Dus ben ik zo vrij geweest een eigen Teleac-cursus (bestáát dat eigenlijk nog?) te ontwikkelen. Het is een soort overlevingscursus, maar eentje die het goed doet bij de vrouwtjes. Hier komt ie: de kokosnoot. De meesten zullen hem kennen vanuit de supermarkt, dat keiharde donkerbruine ding waar nog wat vocht inzit als je hem voorzichtig openmaakt. Zo groeien die dingen dus echt niet aan de boom! “Op een onbewoond eiheiland...zongen de 'kinderen',”drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot...” Yep, maar daar komt dus heel wat bij kijken!
zondag 24 mei 2009
Creatief met kokosnoot
Dag lieve lezers,
Ik leer en ervaar veel tijdens de reis. En soms moet je die kennis delen, ja, zelfs óverdragen! Dus ben ik zo vrij geweest een eigen Teleac-cursus (bestáát dat eigenlijk nog?) te ontwikkelen. Het is een soort overlevingscursus, maar eentje die het goed doet bij de vrouwtjes. Hier komt ie: de kokosnoot. De meesten zullen hem kennen vanuit de supermarkt, dat keiharde donkerbruine ding waar nog wat vocht inzit als je hem voorzichtig openmaakt. Zo groeien die dingen dus echt niet aan de boom! “Op een onbewoond eiheiland...zongen de 'kinderen',”drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot...” Yep, maar daar komt dus heel wat bij kijken!
Ik leer en ervaar veel tijdens de reis. En soms moet je die kennis delen, ja, zelfs óverdragen! Dus ben ik zo vrij geweest een eigen Teleac-cursus (bestáát dat eigenlijk nog?) te ontwikkelen. Het is een soort overlevingscursus, maar eentje die het goed doet bij de vrouwtjes. Hier komt ie: de kokosnoot. De meesten zullen hem kennen vanuit de supermarkt, dat keiharde donkerbruine ding waar nog wat vocht inzit als je hem voorzichtig openmaakt. Zo groeien die dingen dus echt niet aan de boom! “Op een onbewoond eiheiland...zongen de 'kinderen',”drink met je billen bloot melk uit een kokosnoot...” Yep, maar daar komt dus heel wat bij kijken!
Labels:
Brazilië
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
4 opmerkingen:
Met een simpel zakmes nog wel... Erg dapper!! Want met kapmes, hamer, spatel en dunschiller is het natuurlijk veeeeel makkelijker, maar ook minder spannend.
RESPECT!
Hoe maak je een kokosnoot open?
*Maak gebruik van de natuurlijke breuklijn die tussen de ogen loopt!
*Neem de kokosnoot in je linkerhandpalm vast met de kiemopeningen of ogen net boven je duim.
*Houd de kokosnoot daarbij boven een kom, zodat je zonder knoeien het sap op kan vangen.
*Gebruik de onscherpe zijde van een kapmes of hamer om de breuklijn te treffen.
*De kokosnoot valt dan in twee gelijke stukken uit elkaar.
*Controleer de smaak van het vruchtvlees om zeker te zijn van de versheid van de vrucht.
*Een ranzige smaak? Drink het sap dan liever niet.
*Steek vervolgens een spatel tussen de buitenste schil en het vruchtvlees en haal het vlees eruit in verschillende stukken.
*Eventueel verwijder je ten slotte het dun, bruin laagje op deze stukken. Een dunschiller is hiervoor handig.
Cool Edwin,
Wel heftig hoor , maar super dat je dan ook eerst je vrouwtje wat laat drinken..
Stoere foto's van je, wil wel in de leer bij je hoor als jullie terug zijn..
Hier schijnt de zon en die blijft voorlopig, ik zie alleen maar kokosnoten bij de AH, hahahahahahahaha.
O ja ben al met de auto op pad geweest, wennen maar wel heel leuk...
dikke kus van Ansie
Hey Tarzan,
Ik wil ook wel een cursus volgen bij jou, wanneer geef je de eerstvolgende ??
Of is het lesmateriaal te bestellen ??
Hahaha, kicke hoor.
Spreek je snel weer.
Liefs Claudia
Bedankt voor een interessante blog
Een reactie posten