maandag 4 mei 2009

I'm at the Copa.. Copacabana

Dag 186 en 187 - 3 en 4 mei, Rio de Janeiro

“WAT? Maar één dag in Rio?” De meeste gasten in het hostel reageren erg verbaasd als we zeggen dat we morgen al weer naar Salvador vliegen. “Ja, maar we komen terug!!!” Rio is rete-hot en daar kun je niet maar één dag blijven. Wilde feesten, gewillige dames en veel drank zijn voor veel backpackers dé reden om hier langer te blijven dan gepland. Maar wij hebben onze zinnen gezet op het noorden van Brazilie, waar meer de Afrikaanse invloeden van het land zijn. Capoeira, de creoolse keuken en de koloniale steden. Wat kun je doen in Rio in één dag? In ieder geval naar het strand, want we zijn op een steenworp afstand van het wereldberoemde Copacabana strand. De golven zijn waanzinnig indrukwekkend. Drie meterhoge golven bulderen tegen de kust aan en je ziet dan ook niemand zwemmen.

Rio heeft veel wat je gezien moét hebben, waaronder het enorme Christus beeld op de berg. We gaan met een treintje in 25 minuten omhoog en worden getrakteerd op een prachtig uitzicht over de stad. Door de vele hoge bergtoppen is de stad verdeeld in vele valleien. Na een uurtje genieten van het uitzicht en het maken van de nodige foto's met Jezus gaan we weer terug naar de stad beneden ons. Het begint al te schemeren en je wilt niet in het donker in de verkeerde wijk zijn met teveel geld of glimmers. Overvallen zijn hier orde van de dag en dat is toch iets wat we proberen te vermijden gedurende onze reis.

Na weer een heerlijke `per kilo` maaltijd (inclusief sushi) duiken we niet al te laat ons bed in. We moeten om 5.30 uur opstaan en willen nog wat slaap pakken. Onze 9 persoonscel is erg leeg vanavond. De meesten zijn naar een bootfeest, die zullen we wel zien als we morgenochtend vertrekken en zij net thuis komen.

2 opmerkingen:

arie en joke zei

Hoi kinderen,
We blijven het nog steeds jammer vinden dat we er niet meer bijzijn.
Maar hier in Frankrijk is het op dit moment ook mooi en we liggen aan de rand van ons privezwembad.
De sushi's lijken ons ook wel wat, maar we hebben hier lekkere kaasjes.
Een dikke knuffel en kus van
Joke en Arie

arie en joke zei

Dag lieve kinderen,
Krijgen we via Hyves door dat Mascha 16 mei jarig is. Nou dat vergeten we echt niet hoor.
Veel goeie dingen verder en tot de 16e.

Joke en Arie