donderdag 25 februari 2010

Terug op Hollandse bodem

The end, dag 484, donderdag 25 februari 2010..... Thuis

Met ernstige gemengde gevoelens vliegen we boven Nederland, vlak voor de landing. We moeten allebei veel zuchten, laten hier en daar een traan, hebben een knoop in onze maag, klamme handen, maar ook enorme blijdschap om straks iedereen weer te zien. De reis is voorbij, klaar en over. De droom die ik als kind had om bij al die mooie plaatsnamen in mijn Atlas zelf te gaan kijken is meer dan uitgekomen. En ik had het met niemand anders willen doen dan met Edwin. Het was in één woord geweldig.

Met rubberen knietjes staan we bij de baggageband. Nog even en we gaan door de deur. Er stijgt een enorm gejoel en gejuich op als we de deuren door gaan. Snel probeer ik de gezichten te scannen, maar er worden armen om me heen geslagen en warme omhelzingen uitgedeeld. Tranen, uiteraard. Het zou een goeie uitzending zijn geweest voor ' Hello Goodbye'. Er wordt een prachtig spandoek uitgehangen, wij delen kussen uit. Raar, echt raar. Niet om vrienden en familie weer te zien, maar raar dat het afgelopen is.....

We hoeven niet bang te zijn dat we omkomen van de honger. Drop, ontbijtkoek, nog een zak pepernoten, geitenkaas; we worden er mee overladen.
En had ik al gezegd dat we om 06:00 uur aangekomen zijn, en dat zelfs op dat vreselijke vroege uur iedereen toch de moeite had genomen hier voor ons te staan. En dat sommigen direct door moeten naar hun werk. Eef, Harald, Marja, Angeline, Erik, Martijn, Gertjan, Sanne, Martin, Claudia, Finn, Ben, Marco en Larissa: grote dank voor het warme welkom vanmorgen!!! Alle anderen: dank voor de smsjes, krabbels en e-mails die we vandaag ontvingen.

Bij Marja en Ben doen we een bakkie met een taart ("He, ik eet het hoofd van Edwin") en een bruine boterham met oude kaas. Niet veel later kunnen we eindelijk ons mooie nieuwe nichtje Kim vasthouden. Een plaatje! En weer wat later worden we afgezet bij het huis van Marie José en co. Zij zijn op vakantie en we maken dankaar gebruik van hun lege huis om deze eerste dagen bij te komen, onze opgespaarde post uit te zoeken en op de bank naar Ophra te kijken (serieus!).

Nu slapen met de kachel op hoog...liefs Mascha en Edwin

ps In tropische sferen komen? Check onze Gili foto's! Oh, en aan een feitelijk overzicht van onze reis (voor de echte liefhebbers) wordt gewerkt...

4 opmerkingen:

ans zei

waaauuuwwww zeker gek voor jullie he dat je alweer terug bent..ben super blij dat in ieder geval 1 droom is waar gemaakt..

kom lekker bij en heerlijk slapen ook al is het met de kachel hoog...

moest wel lachen hhhhuuuhhh Mascha en Edwin die oprah kijken...

liefs van Ans en Har

arie en joke zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
arie en joke zei

Hoi lieverds,
Wij vonden het jammer dat we er vanmorgen niet bij konden zijn, maar wij hebben in ieder geval 2 maanden van jullie reis meegemaakt.
Maar we vinden het wel weer fijn dat jullie er zijn hoor!En ook dat jullie weer gezond terug zijn gekomen.
Gelukkig geen enge dingen gehad behalve of en toe de racekak.
Slaap lekker straks
Kus
Pa en Ma

Claudia zei

Hoi hoi,

Ondanks dat ik gister op schiphol heb gestaan, is het nog steeds raar dat jullie weer terug staan.
Sanne heb ik vanmorgen om kwart voor tien wakker gemaakt, die was helemaal moe van alle indrukken gister.
Succes morgen met verhuizen en tot zondag.

Dikke kus