zaterdag 20 september 2008

Best wel heel erg blij

Men, men, men, wat zijn we blij! Niet zo maar blij, maar best wel heel erg blij. Mijn telefoon was tijdens een vergadering steeds aan het piepen en trillen. Uit de vergadering ging ik snel naar buiten; drie gemiste oproepen, een voicemail bericht. "We hebben een kandidaat voor jullie huis, voor een jaar, per 1 november!", zegt het meisje van het verhuurbedrijf. Een paar mensen op straat hebben me een zeer blij sprongetje zien maken...

Vanaf het voorjaar stond het huis te huur via een verhuurbedrijf. Het aantal bezichtigingen bleef echter achter. Zelf de boer op met het huis hielp ook niet. Ik geloof dat op zo'n beetje elk ministerie het huis op het prikbord of intranet stond (toch handig, die connecties) en ik heb het echt iedereen verteld. Met de dramatische verkoop van ons oude huis nog in ons achterhoofd (stond toen 15 maanden te koop, dus 15 maanden dubbele lasten) waren we erg gebrand op het tijdig vinden van een huurder.

Want een huurder betekent niet zozeer dat onze hypotheek wordt betaald, maar - en nu wordt het pas echt leuk - dat de buffer voor die begrootte lasten kan worden gebruikt voor langer reizen en extra gekke dingen doen. En het huis blijft bewoond, wat ook een opluchting is. We hebben de huurders ook nog zelf kunnen ontmoeten (keurige mensen, ik denk nog netter dan wij zijn hahahah). Kortom we zijn helemaal in de gloria. En dat mag gevierd worden, dus Edwin, kom maar op met die champagne!

5 opmerkingen:

arie en joke zei

Zo kinderen,
Nou kom dan vanavond inderdaad maar eens op met die champagne.
We zijn nu ( 20 september in Epe)toch jullie afscheid aan het "vieren", dus laten we het dan maar extra goed doen.
Maar van harte. ook wij zijn heel erg blij voor jullie, het is ook een pakje van ons hart en een zorgje minder op onze schouders.
Arie en Joke

Anoniem zei

Aaah! Dat scheelt een berg duiten! Heerlijk! Lekker wat extra zakgeld, maar ook een oppas voor je huis!
Maar nu hebben jullie een extra zakcentje, dus wie gaat er nu die extra maanden dat jullie nu langer wegblijven op jullie huis passen?!? ;)

Maarre succes... Nu met je echt alle troep in gaan pakken!

Anoniem zei

Heerlijk he, weer een zorg minder ook al hebben jullie nog genoeg op je lijst staan. Over een aantal weken is het inpakken en weg wezen, lekker genieten van het vrije leven en een mooi avontuur..

succes ....met de laatste dingen.

Liefs van Har en Ans

Anoniem zei

Gefeliciteerd!
liefs,
Elze

hansvana zei

Van harte gefeliciteerd met het verhuren van jullie huis. Dat geeft lucht tijdens jullie reis. Nu is het mij ook duidelijk wat de reden was van het sprongetje. Wat mij echter nog meer op viel was de lach die daarbij gepaard ging. Mochten jullie langer dan 1 jaar wegblijven en het huis is dan, wat niet te hopen is, niet verhuurd wees er dan van overtuigd dat wij op jullie huis zullen letten. Het telefoonnummer van je broer/zwager ligt naast mijn pc en ik zal niet schromen om hem te bellen als er iets aan de hand is. Maar dat gebeurd natuurlijk niet. Marleen en ik wensen jullie een fantastische reis zonder ongelukken en heel veel plezier. Hou ons met jullie verhalen op de hoogte.
Nogmaals een hele fijn reis.
Groet,
Hans van Amerongen