donderdag 6 november 2008

Wat is 'sukkels' in het Spaans?

Dag 7

Deze dag is een beetje een lummeldagje, later op de avond zal blijken waarom. Jesus heeft wat werk te doen op de universiteit en wij doden de tijd met over de campus lopen. Deze school telt zo’n 6000 leerlingen, maar dat merk je helemaal niet. Er heerst orde en rust. Later hoor ik van Jesus dat er geen alcohol mag worden gebruikt op de campus en de studenten zien er naar uit dat ze die regel ook gehoorzamen.

Rond 12 uur staan we aan de voet van een berg in het plaatsje Tliminca. De Azteekse koning Nezahualcoyotl bouwde boven op deze berg zijn tempels, tuinen, troon en zijn thermische baden. De baden werden gehakt uit het steen en gevuld door regenwater via een ingenieus aquaductsysteem. Wij kunnen ook wel een bad gebruiken als we boven zijn, want door zo’n beklimming op het heetst van de dag zweten we als een otter. Jesus is beneden gebleven en rommelt wat in de tuin die hoort bij zijn tweede huis. Hij vertelde dat we vanaf de top van de berg hem kunnen zien, maar ik zie nergens onze kleine troetelmexicaan. Als we tien minuten boven zijn krijgen we van hem een smsje: How about a cold beer? Ik sms hem terug: ‘Does a whale shit in the oceaan?’ Eenmaal beneden staat inderdaad het bier koud en vallen we aan op een geweldige maaltijd bij een stalletje langs de kant van de weg. We mogen van alles proeven en proberen, dus eten we cactus, bonenprutjes en met de hand gemaakte tortilla’s. En weer worden we bediend door twee prachtige vrouwtjes die trots zijn dat Chucho (Jesus’ bijnaam) deze twee lange enden naar hun toe heeft genomen.

Terug in het huis hebben we een nogal raar moment. We willen checken hoe laat ons vliegtuig morgen vliegt en Edwin checkt nog even de gegevens van het hotel op Isla de Holbox. En dan, als een soort kolkende rivier stroomt het bloed vanuit mijn tenen naar mijn hoofd. Edwin heeft het nog niet door, maar ik wel…mijn hart zit in mijn keel als het kwartje helemaal is gevallen….vandaag is niet voor niets een lummeldagje..we hadden vanmorgen in het vliegtuig moeten zitten naar Cancun!!!! En dus niet morgen! SUKKELS SUKKELS SUKKELS VLIEGTUIG GEMIST.

Helemaal niet meer aan gedacht. Wat zonde van het geld is mijn eerste gedachte, daar gaan een paar dagbudgetten. Martha zegt wel 100 keer dat ze ons daarom gisteravond voorstelde naar het vliegveld te brengen, maar die boodschap kwam niet aan bij ons. Stommer dan stom! Jesus lacht zich echt rot, maar is wel onze redder in nood. Door te bellen met de vliegtuigmaatschappij zijn we zeker van een vlucht morgenochtend en hoeven we alleen maar een boete te betalen.
Om het leed verder te verzachten schenkt Jesus ons Paloma’s in, een mix van tequila en een soort 7-UP en bestellen we pizza. Voor het eerst is het hele gezin bij elkaar en we maken er nog een wilde avond van met een huiskamerconcert van Edwin en het computerspel Guitar Hero. Veel te laat gaan we naar bed, de tas moet nog worden gepakt, maar dat moet dan maar morgenochtend vroeg. De wekker zet ik op half 6...

Dat de vlucht en vervoer naar Isla de Holbox verder goed is gegaan blijkt wel uit de diashow hieronder. Wit strand, blauwe zee, palmbomen. Precies zoals je je 10 jarig verkeringsjubileum hoort te vieren. Wij gaan even in de chillstand....hasta luego, amigos!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai Mascha,
Grauwe grijze maandag bij Fundeon in Woerden. Heerlijk is het om dan jullie berichten te lezen! De start van jullie reis ziet er goed uit en acht, zo'n vliegtuig missen: moet kunnen:)
Blijf jullie volgen!
Groet,

Wilma Schuitemaker

Anoniem zei

Lekker stelletje zijn jullie ook, hahahaha.

Het ziet er goed, maar ik had het al soort van live gezien. We hyven, msnen etc...

Dikke kus.

Anoniem zei

Hee Luitjes,

Ben niet zo'n reaguurder, maar nu kon ik het toch niet laten... Vliegtuig gemist?! Hoe herkenbaar. Zo heb ik ooit BIJNA het vliegtuig vanuit Bankok naar huis gemist. Zat op een tropisch strandje en kreeg ineens een ingeving: diezelfde avond al terug vliegen i.p.v. de volgende dag. Als de wiedeweerga spullen gepakt, tropisch eiland verlaten en nog net op tijd het vliegtuig gehaald!

Tot later weer!
Martine

arie en joke zei

Volgens ons komt "estúpido" redelijk in de buurt.
Wij zijn nu pas op 10 november in staat jullie berichten te lezen en we zijn heel blij dat het afgezien van een enkel vliegtuigje missen, heel erg goed gaat. Ga zo door.
Dikke kussen van pappie en mammie

Marie-José zei

Zit k net een heel verhaal te typen moet ik me eerst aanmelden, duhhh

Anoniem zei

Hey skatties,

Er bestaat degelijk een verschil tussen een vliegtuigje missen dáár,of snotteren en verzuipen hier door de regen en kou hier. Heee..Wat een gave foto's zijn er gemaakt,stiekum lig ik hangmat verderop,maar dat hebben jullie niet door...ik droom wel lekker door!

Top dat het verder allemaal goed loopt,en we zien wel weer een blog..

Groetjes,
Ruben

Unknown zei

Hehehe, het is ook niks he, je reis vooraf al plannen!
Maar gelukkig is het uiteindelijk wel gelukt en kunnen jullie heerlijk relaxen en jullie jubileum vieren!

Op naar de volgende 10 jaar met nog meer avonturen!

Groetjes! Janneke