zondag 8 maart 2009

Een stukje rijden naar Bariloche

Dag 129 en 130, 7 en 8 maart – naar Bariloche

Malargue – San Rafael – Neuquen – Bariloche

Ja, je leest het goed, in één stuk doen we vier plaatsen aan. Achter elkaar, non stop. Dit is 31 uur pure volharding van níet slapen, vreemd en onregelmatig eten, niet douchen...

Het liep allemaal zo bizar dat ik het even uit de doeken wil doen.

Okay, ga er maar goed voor zitten, riemen vast want de rit begint. Vanuit Malargüe kunnen we 'uiteraard' niet verder naar het zuiden, we moeten eerst terug naar het noorden, naar het prachtige San Rafael. Om 11 uur 's ochtends stappen we in de bus naar San Rafael waar we omstreeks half 2 aankomen. Vanuit hier kunnen we 'rechtstreeks' naar Bariloche. Paar nadelen. Er gaat géén directe bus, we moeten overstappen in Neuquen en daar 3 uur wachten en, om het nog leuker te maken, deze bus gaat pas om 22:10. De oplettende lezer weet nu dat wij 8,5 uur moeten wachten in San Rafael. Beeld je je maar in dat je 8,5 uur in 't Wateringse Veld moet wachten, of Monster. You get the point.

Gelukkig kunnen we de rugzakken stallen bij de jongen van de busmaatschappij. Na één uur hebben we alles gezien in San Rafael, we worden zelfs al herkend op straat, triester kan écht niet! We lunchen zo langzaam als we maar kunnen, internetten twee uur lang, lopen nogmaals hetzelfde rondje door het centrum en eten de meest ranzige, gore pizza ooit. Je kent vast de tv-reclame van vroeger nog wel met Mario de pizzaboer en zijn Bodem. Nou, díe bodem kennen ze hier nog niet. De vriendelijke ober probeert ons vervolgens ook nog eens flink af te zetten.. @#$# grrrr. Maar dan eindelijk om stipt 22:10 (dat dan weer wel) rijdt de nachtbus weg. Een gebroken en onrustige nacht, want slapen lukt niet, de bus stopt heel vaak om onduidelijke redenen en zo gaar als een konijn komen we om half 7 in de ochtend aan in het altijd gezellig Neuquen.

Ik heb nog gekeken of ze er t-shirts verkochten met 'I love Neuquen', maar helaas. We moeten op dit busstation wachten op de volgende bus naar Bariloche, die vertrekt om 09:45. We doden de tijd met elkaar aangapen, geeuwen en hangen. En dan krijgen we door dat de bus niet om 09:45 gaat, maar 'una hora mas tarde', of te wel, een uurtje vertraging. Dat wordt uiteindelijk 1,5 uur. Geeft niet hoor, we zijn nog zo lekker fris en fruitig :-(

De busrit naar Bariloche is nog eens zes uur, om 17:15 zijn we eindelijk op de plaats van bestemming. We worden bij het verkeerde hostel afgezet door de taxi. Na een korte wandeling met bepakking moeten deze twee bleke bekkies nu ook nog een lange steile trap omhoog om bij het hostel te komen, maar wat geeft dat nou nog.

Doe mij nu eerst eens heel gauw een ijskoud biertje, potverdikkie!!!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Heyyyy luitjes!
Tja als je 129 dagen onderweg bent mag het niet boeien dat je even wat reistijd verspilt met vervelen, toch?
Lucky $%@#, ik herriner me nog dat dat mascha eens zat te klagen op hyves over een berichtje dat ik een paar weekjes op vakantie ging.. tss!
Maar over 2 weekies zit ik met Anita in Afrika dus ik mag ook niet klagen :) Lekker 3 weken met een 4x4 zelf touren door wild parkjes in Zuid Afrika en genieten van de Mozambique stranden.

Wisten jullie trouwens dat jullie net Beer gemist hebben?(tijnenlein.waarbenjij.nu) Die was niet zo lang geleden ook in Chili en Argentinie maar zit nu in Azie, borneo area..
Groetjes en have fun!

Anoniem zei

Ai! Even een baaldag tussendoor! Dat echt aaalles tegen zit en dat er niets 'normaal' kan verlopen.
En dat je je dan maar voorneemt om je dagbudget te spenderen in een restaurant wat waarschijnlijk nog het slechtste aller tijden blijkt te zijn.
Ja, balen die baaldagen, maar gelukkig was de rest allemaal erg gaaf en gaat er nog veel moois komen!

Wij hadden altijd een spel kaarten bij ons voor zulke dagen dat je alleen maar moest waaachten. Ideetje?

arie en joke zei

Dag zielige reizigers,
Toen jullie aan het wijnproeven op de fiets waren, dachten we: "Waren we er maar bij". Nu zijn we blij dat we er niet bij geweest zijn.
Morgen gaat het weer beter. We weten het zeker.
Joke en Arie