maandag 13 juli 2009

Riviercruisen op Kinabatangan

Dag 256 en 257, 12 en 13 juli Kinabatangan River

Vanuit de boot heb je het meeste kans op het spotten van wilde apen in de jungle. Met al mijn oogkracht loer ik langs de takken en boomkruinen op zoek naar de bijzondere neusaap. En ja hoor, kijk ze daar nou eens zitten met die enorme neus, dikke pens en rare piekhaar. Ze zijn absoluut niet moeders mooiste en heten ook nog eens Dutch monkey. Juist ja, vernoemd daar de Hollanders die hier een paar honderd jaar geleden langs kwamen. Ineens wisten de Malays hoe ze die lelijke apen moesten noemen!

We hebben een package geboekt. Dat wil zeggen twee overnachtingen in een lodge aan de rivier Kinabantangan, diners, lunch en ontbijt en vier riviercruises en drie junglewandelingen. De boottochtjes zijn trouwens om 16:00 's middags en om 05:45 's ochtends (!!!). “Want dan maak je de meeste kans op het zien van wildlife”, zegt de gids. Nou, dat is zo, ze komen mijn neus uit, die neusapen. En meer van dat soort apengrappen. Er zijn ook pygmee olifanten, maar die hebben er deze twee dagen geen zin in om zich te laten fotograferen. En dan de tweede dag, tijdens de middagcruise, hangt daar ineens een enorme oerangutan in de boom. Kijk, die in Sepilok Rehabilitation Centre zijn semiwild, maar deze is écht wild. We klikken ons helemaal wezenloos, want dit is toch wel zo enorm tof. Wat een beest, zo groot en zo rustig! Onze dag kan niet meer stuk! En zal je net zien, niet veel later zien we er nog één. Weliswaar wat moeilijker te zien, maar evenzo tof. Tja, dan zijn die andere makakenaapjes en neusaapjes maar saaai hahahha.

Hoewel we hebben getwijfeld of we wel zo'n dagbudgetoverschrijdende trip moesten maken, zijn we nu echt heel blij. En dat onze broeken volhangen met bloedzuigers als we op nightwalk gaan, nemen we maar op de koop toe.

1 opmerking:

Claudia zei

Hey Mascha,

Is dat je nieuwe pakkie voor als je uit gaat, hahaha

Lijkt me echt gaaf om zo die apen in het wild en semi wild tegen te komen, echt super gaaf !!!

Liefs Claudia