woensdag 29 juli 2009

In Kuching doen we lekker weinig

Dag 271 tm 273, 27 tm 29 juli 2009, Kuching

Wat een fantastische ervaring was het longhouse verblijf. Vandaag gaan we over water vanaf Sibu naar Kuching, een tocht van zo'n 5 uur! We hebben in eerste instantie veel plannen voor Kuching (we wilden bijvoorbeeld naar Bako National Park, maar uiteindelijk is luieren het enige wat echt bevalt met die enorme hitte. Kuching is een redelijk moderne stad zonder dat het z'n authenticiteit heeft verloren. Sinds lange tijd zien we ook weer veel toeristen rondsjokken. Een andere toerist die hier ook al eens is geweest is Larissa, de zus van Mascha. Als we in het, door haar aangeraden, hostel komen zien we daar het bewijs dat ze er ook is geweest. We kliederen zelf ook nog wat op de muur om ons verblijf te beklinken.

Rustig aan doen dus, maar we worden wel 's avonds getrakteerd op een regatta. Er is een nieuw government gebouw geopend en dat moet gevierd worden. Prachtige boten vol lichtjes varen voorbij en het wordt afgesloten met een enorme hoeveelheid vuurwerk. Dat kunnen die jongens hier wel, vuurpijlen de lucht inschieten die in prachtige vormen en kleuren uiteenspatten. We slenteren op ons gemak over de boulevard en eten één van de vele stalletjes aan het water. Vanwege al die festiviteiten is 'the king in town' en zien we hem uitstappen bij een hotel in de buurt van het Sarawakmuseum.

Borneo staat bekend om haar tribal tattookunst, iets wat we al bij de longhouse bewoners hebben gezien. Maar Kuching is een tatoeage artiest (Borneo Headhunter) rijk die al vele prijzen heeft gewonnen en wereldwijde faam heeft verkregen. De tweede avond dat we in Kuching zijn brengen we hem een bezoekje. De jongen die in het hostel werkt zou die avond een tatoeage krijgen en hij kan waarschijnlijk wel wat morele ondersteuning gebruiken. We staan pas weer vier uur later buiten. Niet met een tatoeage, maar wel met de plannen ervoor ;-) Aangezien we nog veel gaan reizen en een tattoo een open wond is die veel nazorg nodig heeft is het beter aan het eind van de reis nog een keer terug te gaan. Want ik ben wel erg enthousiast geraakt over de traditionele Iban tatoeages en het werk van Ernesto (een supercoole gast die rechten heeft gestudeerd in Engeland, maar nu dus wereldberoemd is door zijn tatoeages). Ja, ik zie mezelf er wel met ééntje van hem lopen. Wel op de traditionele manier natuurlijk, dus niet op de mietjesmanier machinaal, maar écht met de hand geplaatst met een bamboestokje. We zullen het zien!

Morgen vliegen we naar Penang. Weg van Borneo naar het noorden van Maleisië. En dat voor maar 96 ringgit (19,20 euro) per persoon! Lang leve Air Asia!

1 opmerking:

Ans zei

Zo jij hebt lef om misschien een tattoo te laten zetten met een bamboe stokje....auuuuu of niet.
Nou ik ben super benieuwd hoor Edwin.
Hoe warm is het daar eigenlijk. Hier schijnt wel de zon maar het is maar 22 graden in Den Haag vandaag dan he bedoel ik. Afgelopen week was het wel over de 25 graden.. echt wel lekker hoor.
Nog een uurtje of 2 dan waterpop, heb er zin in en we proosten weer op jullie..

doei doei doei tot snel weer