donderdag 21 december 2017

The Gambia; kerst en kokosnoten

Een kort verslag deze keer; een weekje Gambia met kerst. Omdat het kan, het er warm is, het maar 6 uur vliegen is, én maar een uurtje tijdverschil. Met wel het ‘Afrikagevoel’. Mits je weggaat van het resort (Senegambia Beach) aan het strand.

En dat hebben we natuurlijk gedaan! We regelen een chauffeur, Lamin, en hij neemt ons en een vriend van hem een paar dagen het binnenland in. Vanuit een terreinwagen zien we het Gambiaanse platteland, soms nog rieten hutjes. We steken de grote rivier over met een overbeladen veerpont. Lamin maakt van de gelegenheid gebruik om door het dorp te gaan waar zijn familie woont. 


 De kleuren, de geuren! Ook bezoeken we het vissersdorp Tanji (met een heel andere geur :-), de markt in Banjul en maken lange strandwandelingen. Een echt kerstgevoel hadden we niet, een vakantiegevoel des te meer.

Gambia, het wordt niet voor niets de ‘Smiling coast of Africa’ genoend. Wat een joviale en humorvolle mensen! Heerlijk vakantieland en als je toch wat avontuur wilt, dan ligt dan allemaal voor het oprapen op een paar uur rijden van je paradijsje aan de kust. GO Gambia!

Geen opmerkingen: