maandag 14 september 2009

Snorkelsessies op Ko Tao

Dag 314 tm 320, 8 tm 14 september, Ko Tao, Sairee Beach

Met mijn nieuwe man neem ik de boot van Ko Pha-Ngan naar Ko Tao. Het is maar anderhalf uur varen. Ko Tao is kleiner dan Pha-Ngan en Samui en trekt vooral duiktoeristen aan. Duiken doen we niet, want ik vind het een beetje eng en het gaat ook boven ons budget. Wel snorkelen we ons de blubbers. We boeken een snorkeltripje om het eiland heen. Jammer dat het tijdens het tripje keihard regent. In het water heb je daar weinig last van. Je voelt alleen de regen beuken op je lijf en achterhoofd, maar als je je hoofd ophoog steekt is de boot slecht zichtbaar. De golven zijn ook best hoog en... eigenlijk is de boot helemaal niet meer zichtbaar. Het lukt me niet om terug te zwemmen en ik word moe. Jeemig, dit is niet het tropische uitje wat ik had gedacht. Edwin helpt me met zwemmen en uiteindelijk ben ik terug in de boot en daar is het ook nog eens koud. 's Middags klaart het gelukkig op en eindigen we toch nog zonnig.

Anna (die ook in de retreat was) en haar 'hubby' Robert zijn ook aangekomen op Ko Tao en zitten op een half uurtje lopen in een megamooi resort. En wij mogen daar langskomen en 'gebruik maken van de faciliteiten'. Nou, dat bestaat uit een duik nemen vanaf hun privé vlonder en zó - hup - tussen de visjes en het koraal te zitten. Wat een mooie plek. En vooral wat een leuk gezelschap zo met zijn viertjes. We kletsen wat af tussen de snorkelsessies in. Ik wou dat ik een onderwatercamera had. Deze wereld onder water is zo mooi.

Bij ons eigen hotel in Sairee beach nemen we heerlijke massages voor 250 baht (5 euro per uur). Een vergelijkend warenonderzoek leert ons dat die in dat dure resort maar liefst 900 baht zijn! En ik volg Edwins voorbeeld en ga ook naar de kapper. Dat was al weer heel lang geleden. Ze verstaat geen Engels en mijn gewenste model moet ik in een boekje aanwijzen. Drie keer wassen, 3 minuten knippen en drie kwartier föhnen en strijkijzeren (steil maken) later zie ik er uit als een Thaise meid. De punten van mijn haar zijn uitgedund, waar ik niet blij mee ben, maar ja, als je op een Thaise wilt lijken...

Van de drie eilanden is Ko Tao wel het meest relaxed. Het is er niet druk, geen gezinnetjes, niet overal van die oude westerse mannen met Thaise vrouwen. Het is precies goed. En toch gaan we weg. Na weken van het vakantiegevoel moeten we er voor zorgen dat we weer in de reisstemming komen en weer wat cultureels gaan doen. We boeken onze boot en nachttrein naar Bangkok. Dag wit zand, dag blauwe zee, dag gekleurde visjes, palmbomen, massages op het strand. Tot de volgende keer!

6 opmerkingen:

Martine zei

Ik heb net jullie fotootjes bekeken, wat is het daar moooooi!!!! Geniet lekker en veel plezier in Bangkok!

arie en joke zei

Dag kinderen,
Wij hebben ook de foto's bekeken en zijn het met Martine eens. Alleen die ene van Mascha met haar Thaise haar vinden we wat minder. Maar via Skype hebben we al gezien dat het al weer opknapt. Voor jullie terugzijn in Nederland, ben je weer de dochter die we kennen. Voor Edwin zal het wel wat langer duren voor hij weer helemaal de oude is en eigenlijk vinden we de "nieuwe" Edwin veel leuker.
Veel kussen
Joke en Arie

Marie-José zei

Hé lieffie, je haar danst niet meer!
Gooi alsjeblieft die stylingtang weg....
Mj

Anoniem zei

Even nieuwsgierig hoe het met jullie gaat, fantastisch om jullie foto's te zien, helaas weinig tijd om alles te lezen wat tja we zijn nog steeds bezig met verbouwen van ons huissie. Heel stoer van Edwin om zijn staart eraf te knippen, dus nu heeft Aad langer haar...Geniet lekker van al jullie avonturen, helemaal te gek,
groetjes Suus en Aad

Saskia zei

vind t wel geinig hoor dat stijle een keer ;-) en korte koppie van Edwin staat m ook goed. Ah joh wat wil je ook met zulke mooie mensen, wat maakt zo'n kapsel nou uit ;-) Feessie zag er super gezellig uit zeg!!! Hahahahah erg fijn die emmers ;-)))))

ans zei

He fashion diva's

Geweldig die foto's en vind je je haar geweldig, vaker doen ...hahahahha

Vind die foto van jou en Edwin mooi en lief..

Hoop voor jullie dat er gauw nieuwe huurders komen zodat jullie nog kunnen genieten van het reizen..

dikke kus van Ans